het bestuur van de foundation

David van der Houwen

David van der Houwen

Voorzitter

David van der Houwen is beleidsadviseur Internationaal bij de Tweede Kamerfractie van 50PLUS.

Hij heeft een lange carrière achter de rug als dagbladjournalist (politiek en economie), zelfstandig ondernemer (communicatie-advies) en communicatieadviseur in de Tweede Kamer.
Hij heeft brede ervaring in het geven van trainingen en workshops in Centraal- en Oost-Europa, aanvankelijk voor journalisten, later voor communicatieadviseurs.

Voor hij voor 50PLUS ging werken, was hij wethouder in zijn woonplaats Maassluis. Hij was verder voorzitter van de programmacommissie voor de Europese verkiezingen 2019.

Hans Gertsen

Hans Gertsen

Secretaris

Hans Gertsen is publieksvoorlichter bij de Tweede Kamerfractie van 50PLUS. Hij heeft een lange loopbaan in de journalistiek gehad met correspondentschappen in Parijs, Boedapest, Brussel en Willemstad (Curaçao).

Tot 2012 was hij als economieredacteur werkzaam voor de GPD, het inmiddels opgeheven persbureau van de regionale kranten.

Na een intermezzo als zelfstandig ondernemer en communicatieadviseur trad hij in april 2017 in dienst bij de Tweede Kamerfractie van 50PLUS als voorlichter.

Francisco Engelman

Francisco Engelman

Penningmeester

Francisco Engelman is thans persvoorlichter bij de Tweede Kamerfractie van 50PLUS.
Hij heeft een lange en succesvolle loopbaan gehad in het domein van marketing en communicatie bij meerdere Fortune 500-ondernemingen.

Hij heeft een ruime internationale handelservaring opgedaan in zowel de VS en Europa als in het Verre Oosten.

In de latere fase van zijn carrière heeft hij vele herstructureringsprojecten uitgevoerd bij meerdere bedrijfsonderdelen van een multinational.